Τα νέα μας

3ος Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – HighQualityHoneyContest 

σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας αποτελεί μέσο ανάδειξης των ποιοτικών χαρακτηριστικών του μελιού. Η διατήρηση αλλά και η βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού μελιού καθιστά σημαντική την οργανοληπτική αξιολόγηση του τελικού προϊόντος και των βασικών του χαρακτηριστικών. Για την διενέργεια του διαγωνισμού θα συσταθεί ομάδα καταρτισμένων και έμπειρων γευσιγνωστών από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την αξιολόγηση του μελιού και των χαρακτηριστικών του. Κατά τις γευστικές δοκιμές το κάθε δείγμα θα φέρει ειδικό κωδικό, με κρυμμένη τη συσκευασία του, ώστε να διασφαλιστεί η ανεπηρέαστη απόφαση της κριτικής επιτροπής. Η αξιολόγηση θα αφορά το σύνολο των χαρακτηριστικών για κάθε κατηγορία.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η γνωριμία η ανάδειξη του καλύτερου μελιού ανά κατηγορία στην οποία ανήκει και η γνωριμία του καταναλωτικού και εμπορικού κοινού με τον πλούτο και την ποιότητα των ελληνικών μελιών.

Στον Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν:

  • Μελισσοκόμοι
  • Μελισσοκομικοί Σύλλογοι
  • Εταιρίες παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης μελιού

Για τη συμμετοχή σας στον Διαγωνισμό:

  •          4 συσκευασίες μελιού, τουλάχιστον 500γραμμαρίων η κάθε μια, σε γυάλινο βάζο με ετικέτα. Τα δείγματα που θα παραδοθούν πρέπει να είναι ίδια με εκείνα που κυκλοφορούν στο εμπόριο – ίδιο περιεχόμενο, ίδια συσκευασία και ίδια ονομασία.
  •          Κάθε συμμετοχή στον διαγωνισμό (κωδικός προϊόντος) πρέπει να συνοδεύεται από την πλήρως και ορθά συμπληρωμένη δήλωση συμμετοχής, δαχτυλογραφημένη ή χειρόγραφη, με ευανάγνωστα κεφαλαία γράμματα.
  •          Αναλυτικό πιστοποιητικό χημικής ανάλυσης από διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ, εργαστήριο που να φέρει τον αριθμό παρτίδας του διαγωνιζόμενου δείγματος.
  •          Αντίγραφο απόδειξης πληρωμής του αντιτίμου για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Τα δείγματα μελιού που θα βραβευθούν μπορούν να φέρουν στη συσκευασία τους το μετάλλιο που κατέκτησαν.

Τα βραβεία θα φέρουν  το σήμα «High Quality Honey Contest».

Κατηγορίες Βραβείων:

        Πλατινένιο

        Χρυσό

        Αργυρό

        Χάλκινο

ΕΝΤΥΠΟ 3ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (κατεβάστε το έντυπο σε μορφή pdf)

Αίτηση συμμετοχής (κατεβάστε την αίτηση σε μορφή pdf)

H έκθεση
 

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπος για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

Ψήφος εμπιστοσύνης στο Φεστιβάλ από τους καταναλωτές και τους μελισσοκόμους.

Στόχος και του 14ου Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2023

Η Έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον μελισσοκομικό τομέα και όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης θα καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου καθώς είναι ο ιδανικός τόπος προβολής προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών του Μελιού και των Προϊόντων του.

 

Top