3ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΛΙΟΥ

3ος Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας

contest2023

3ος Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας αποτελεί μέσο ανάδειξης των ποιοτικών χαρακτηριστικών του μελιού. Η διατήρηση αλλά και η βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού μελιού καθιστά σημαντική την οργανοληπτική αξιολόγηση του τελικού προϊόντος και των βασικών του χαρακτηριστικών. Για την διενέργεια του διαγωνισμού θα συσταθεί ομάδα καταρτισμένων και έμπειρων γευσιγνωστών από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την αξιολόγηση του μελιού και των χαρακτηριστικών του. Κατά τις γευστικές δοκιμές το κάθε δείγμα θα φέρει ειδικό κωδικό, με κρυμμένη τη συσκευασία του, ώστε να διασφαλιστεί η ανεπηρέαστη απόφαση της κριτικής επιτροπής. Η αξιολόγηση θα αφορά το σύνολο των χαρακτηριστικών για κάθε κατηγορία.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η γνωριμία η ανάδειξη του καλύτερου μελιού ανά κατηγορία στην οποία ανήκει και η γνωριμία του καταναλωτικού και εμπορικού κοινού με τον πλούτο και την ποιότητα των ελληνικών μελιών.

Στον Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν:

  • Μελισσοκόμοι
  • Μελισσοκομικοί Σύλλογοι
  • Εταιρίες παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης μελιού

Για τη συμμετοχή σας στον Διαγωνισμό:

  •          4 συσκευασίες μελιού, τουλάχιστον 500γραμμαρίων η κάθε μια, σε γυάλινο βάζο με ετικέτα. Τα δείγματα που θα παραδοθούν πρέπει να είναι ίδια με εκείνα που κυκλοφορούν στο εμπόριο – ίδιο περιεχόμενο, ίδια συσκευασία και ίδια ονομασία.
  •          Κάθε συμμετοχή στον διαγωνισμό (κωδικός προϊόντος) πρέπει να συνοδεύεται από την πλήρως και ορθά συμπληρωμένη δήλωση συμμετοχής, δακτυλογραφημένη ή χειρόγραφη, με ευανάγνωστα κεφαλαία γράμματα.
  •          Αναλυτικό πιστοποιητικό χημικής ανάλυσης από διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ, εργαστήριο που να φέρει τον αριθμό παρτίδας του διαγωνιζόμενου δείγματος.
  •          Αντίγραφο απόδειξης πληρωμής του αντιτίμου για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Τα δείγματα μελιού που θα βραβευθούν μπορούν να φέρουν στη συσκευασία τους το μετάλλιο που κατέκτησαν.

Τα βραβεία θα φέρουν  το σήμα «High Quality Honey Contest».

Κατηγορίες Βραβείων:

      Πλατινένιο

      Χρυσό

      Αργυρό

      Χάλκινο

ΕΝΤΥΠΟ 3ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (κατεβάστε το έντυπο σε μορφή pdf)

Αίτηση συμμετοχής (κατεβάστε την αίτηση σε μορφή pdf)